До 800 калории дневно за отслабване при жените

Британски експерт препоръчва до 800 калории дневно за тези жени, които искат да отслабнат.

Световната Здравна Организация препоръчва на жените да приемат по 1200 калории на ден за контролиране на теглото, но британският диетолог Боб Харпър, автор на редица книги за храненето, опровергава тази теория.

Според специалистът жените, които искат да се вталят трябва да консумират много по-малко калории – около 800 на ден, ако разбира се са сериозни в желанието си да редуцират теглото си.

Нискокалоричната диета е препоръчителна пред плодовете и зеленчуците в неограничени количества. Харпър смята, че е много погрешно жените да мислят, че от броколи не се пълнее, цитира агенция БГНЕС.

Специално разработената от него диета гарантира смъкване на 10 килограма за три седмици. Първото правило е да се контролира размерът на трите основни порции храна, които приемаме през деня. Също така е много важно съотношението между въглехидрати, белтъчини и протеини.

На закуска са допустими 180 калории, на обяд 265-270 калории, а на вечеря до 260 калории, които включват чаша червено вино.

Според диетата 40% от калориите трябва да се набавят от протеини, 40% от въглехидрати, а останалите 20% от мазнини. Ниското съдържание на мазнини в хранителния режим влияе положително на метаболизма, който е в основата на здравословното свален на килограми.

Не забравяйте, че не можете да очаквате чудеса, ако не сте физически активни! Спортът е здраве и настроение! Затова Zdraven.bg поздравява всички със специална селекция с песни, в чийто видеоклипове се спортува:

Снимка: испански ресторант Бодега