Дрейк се оттегля заради здравето си

Дрейк

Рапърът Дрейк си взема почивка от музикалната кариера поради здравословен проблем.

Канадският рапър Дрейк заяви, че си взема почивка от музиката, само часове след като пусна последния си албум „For All the Dogs“, издаден на 6 октомври 2023 г.

Причината е здравето. Дрейк иска да се съсредоточи върху тормозещите го стомашни проблеми.

„Вероятно няма да правя музика известно време, ще бъда честен“, каза той в своето радио шоу Table For One (превод: Маса за един) в аудио платформата SiriusXM, добавяйки: „Трябва да се съсредоточа върху здравето си преди всичко.. имам нужда от това, за да се оправя.“

„Нищо страшно, но както знаете ли, искам хората да са здрави в живота, а аз от години имам най-лудите проблеми със стомаха си“, обясни носителят на 5 награди „Грами“, роден на 24 октомври 1986 г. в Торонто, Канада.

„Ще заключа вратата на студиото за малко. Дори не знам какво означава малко. Може би около година, може би малко повече.“

По-късно той публикува клип от радиопрограмата в Instagram, казвайки на своите 143 милиона последователи: „Ще се видим, когато се видим“.

Няколко предстоящи концерти бяха отложени след обявяването му.

„Имам някои други неща, които трябва да направя за други хора, защото им обещах“, заяви още Дрейк.

До момента Дрейк има издадени общо 8 студийни албума, всеки от които е достигал върха в класацията за най-популярни албуми в родината му и в САЩ, както и общо 12 №1 хита, достигнали върха на официалните седмични класации за най-популярни песни в САЩ и във Великобритания:

Снимка: Instagram.com/Drake