Дъвка без захар за отслабване

Дъвката без захар помага да се свалят излишните килограми, съобщи изданието Mediacal News Today. До този извод е стигнала проф. Катлин Мелансън от Университета на Род Айлънд.

В изследването са участвали 35 мъже и жени, които е трябвало два пъти да посещават лаборатория към университета, преди да са консумирали храна.В продължение на 20 минути те са дъвкали дъвка преди закуска, а след това в продължение на три часа преди обед.

В лаборатория са били измервани интензивността на метаболизма и нивото на глюкоза в кръвта преди и след закуска, а също преди и след обяда. Освен това доброволците е трябвало да дадат оценка на някои субективни параметри, като например чувството на глад и запасите си от сили.

В резултат от изследването е било установено, че хората, които са дъвкали дъвка, са приели с обяда си 67 калории по-малко и не са компенсирали липсата им през деня, пише actualno.com. Освен това са изразходвали с 5% повече енергия. Мъжете са казали, че не изпитват глад, а благодарение на дъвката са почувствали приток на сила.

Проф. Мелансън планира да извърши още експерименти, за които кани хора с високо наднормено тегло.

Снимка: sxc.hu