Дъмбо идва в кината с големи уши и голямо сърце

Дъмбо

Трогателната история за слончето Дъмбо със сини очи, което може да лети, е разказана със зашеметяващ замах от Тим Бъртън.

От 29 март 2019 г., българските зрителите могат да гледат Дъмбо – изцяло новото игрално приключение на Дисни, режисирано от неповторимия Тим Бъртън.

Зрелищното приключение ще ни покаже най-пищната страна на цирковото изкуство, ще ни припомни ценностите и семейната принадлежност, ще ни върне към детството и ще ни заплени. А всичко това ще видим представено от едни от най-големите световни звезди – Ева Грийн, Дани Девито, Майкъл Кийтън и Колин Фарел.

Изцяло новото игрално приключение Дъмбо, дело на Дисни и визуалния режисьор Тим Бъртън, е базирано на любимата класическа история, където различните са обичани, семейството е ценено, а мечтите се сбъдват.

Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) вербува бивашата циркова звезда Холт Фариер (Колин Фарел) и неговите деца Мили (Нико Паркър) и Джо (Финли Хобинс) да се грижат за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище във вече замиращия цирк.

Когато обаче те откриват, че Дъмбо може да лети, циркът сякаш се преражда. Това привлича вниманието на сериозния предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън), който иска да включи на всяка цена странното създание в новия си зрелищен цирк – Дриймленд.

За целта той наема и атрактивната акробатка Колет Маркант (Ева Грийн), която да изпълнява номерата заедно с Дъмбо и така да привлекат още повече зрители.

Дъмбо

Скоро обаче грижещият се за Дъмбо Холт открива, че под външния блясък на цирка се крият дълбоки и мрачни тайни, и нищо не е така, каквото изглежда.

Сценарист на Дъмбо е Ерен Крюгер (Къщата на сенките). Филмът е продуциран отново от него, Джъстин Спрингър (ТРОН: Заветът) и Катърли Фроенфелдер (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Големи очи) и Дерек Фрей (Домът на мис Перигрин за чудати деца, Франкенуини).

Дъмбо долита в кината на 29 март 2019 година на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана на български език и субтитрирана версия, разпространяван от Форум Филм България.