Ежедневната вана състарява кожата

Ежедневната вана състарява кожата, предупреждават специалисти. Защо е така?

Експерти от университета в Алабама, САЩ, са доказали, че вземане на вана повече от 10 минути на ден в продължение на година състарява кожата с 10 години.

Хлорираната вода не само прави кожния слой по-набръчкан, но и уврежда пигмента и унищожава полезните вещества.

Поради тази причина съвременният жител на урегулирано населено място може да стане обект на сериозни усложнения. Преди всичко се наблюдават алергични реакции и дерматологични проблеми, а също така – дерматит, екзема и псориазис.

Проблемът идва и от факта, че никакви овлажняващи кремове не могат да върнат предишната младост и свежест на кожата, измити от силно хлорираната вода. Дори след премахването на вредния фактор, шансовете за възстановяване са почти никакви, пише actualno.com.

Водопроводната вода по домовете е дотолкова примесена с хлор, че никакви съвременни очистителни системи не са способни да й се противопоставят, твърдят американските учени.

С цел защита от различни микроби и токсини, централната градска система е оборудвана с цистерни с хлор, които ежедневно обеззаразяват питейната вода за домашни нужди. Освен хлор, трябва да се имат предвид и отлаганията по тръбите. Затова ако искаме да я пием, трябва да я кипнем предварително на котлона.

Снимка: sxc.hu

За доброто настроение на всички Zdraven.bg представя специална колекция от песни и клипове за вода:

loading...