Елтън Джон се излекувал от рак на простатата

Елтън Джон

Елтън Джон разкри, че се излекувал от рак на простатата без химиотерапия.

Световноизвестният британски изпълнител и композитор Елтън Джон разкрива в автобиографичната си книга Аз борбата си с рака.

През 2017 г. Елтън Джон научил, че е засегнат от рак на простатата, и едва не умрял от усложненията след операцията за отстраняване на туморното образувание.

По думите на Елтън Джон, роден на 25 март 1947 г. в лондонското предградие Пинър, лекари открили признаци на заболяването по време на рутинен медицински преглед. Извършената впоследствие биопсия потвърдила диагнозата рак на простатата преди началото на световното му турне, което той не отменил.

“Не бях много шокиран, когато чух думата “рак” – пояснява Елтън Джон. – Ракът на простатата не е шега работа, но е често срещано заболяване. То бе открито в ранен стадий и тъй като природата ме е дарила с добро здраве, се възстановявам бързо след всяка болест.”

Известният певец и композитор отбелязва, че предпочел хирургичната интервенция пред химиотерапията.

Хирургичната операция на простатата, която била извършена в Лос Анджелис, САЩ, се оказала “напълно успешна”, уточнява той. “Струваше ми се, че всичко е наред, а по-късно за малко не умрях”, признава Елтън Джон.

След поредица негови концерти в Южна Америка болката се върнала и дори се усилила. Музикантът спешно постъпил в лондонска болница и разбрал, че бил на косъм от смъртта. Инфекцията щяла да го умори, ако до 24 часа по-късно не бил подложен на лечение.

Елтън Джон престоял 11 дни в болницата в Лондон, като нощем лежал буден, “чудейки се дали ще умре”, споделя той.

Случката го принудила да отмени турнето си тогава и да прекара повече време със съпруга си Дейвид Фурниш и синовете им Закари и Елайджа.

“В болницата, самотен през нощта, се молех: моля те, не ми познолявай да умирам, моля те, да видя отново децата ми, моля те, дай ми още малко време”, пише той в мемоарите си.

“По странен начин, аз се чуствах сякаш времето, което прекарах за възстановяване, беше отговорът на молитвите ми: ако искаш повече време, трябва да се научиш да живееш така, трябва да намалиш темпото.

“Сякаш ми беше показан различен живот, живот, който разбрах, че обичам повече, отколкото да съм на път. Музиката беше най-прекрасното нещо, но все още не звучеше толкова добре, колкото Закари да ми бъбри за футболните си тренировки. Всички човъркащи ме съмнения относно прекъсването на турнето ми изведнъж се изпариха”, пояснява Елтън Джон.

Наскоро друг световноизвестен британски изпълнител – Род Стюарт, призна, че се излекувал от рак на простатата.

Поздравяваме всички почитатели на Елтън Джон с видео колекция с най-големите му хитове:

Снимка от концерт на Елтън Джон през септември 2019 г.: Facebook.com/EltonJohn