Емилия Кларк и Ема Томпсън озариха гала премиерата на Последната Коледа в Ню Йорк

гала премиера на Последната Коледа

Емилия Кларк, Хенри Годинг и носителката на Оскар Ема Томпсън озариха премиерата на Последната Коледа в Ню Йорк.

На 29 октомври, на емблематичния AMC Lincoln Square в Ню Йорк, се състоя бляскавата световна премиера на една от най-очакваните продукции този празничен сезон – Последната Коледа.

Именно в този филм звучи и първата новоиздадена песен на Джордж Майкъл три години след смъртта му.

Ослепителната Емилия Кларк, най-известна с ролята си на майката на драконите в сериала Game of Thrones и поредния кино-епизод на Междузвездни войниСоло: История от Междузвездни войни, и красавецът Хенри Голдинг (Лесна услуга, Crazy Rich Asians), които изпълняват главните роли в коледната продукция, озариха с присъствието си Градът, който никога не спи.

Заедно с тях на събитието присъстваха и неотразимите Мишел Йео (Мемоарите на една гейша, Тигър и дракон) и носителката на „Оскар“ и сценарист на филма Ема Томпсън (Разум и чувства, Имението Хауърдс Енд), режисьорът Пол Фийг ( комедията Шаферки), ко-сценаристката Брайъни Кимингс и продуцентът Дейвид Ливингстън. Сред останалите гости на галата бяха авторът на идеята за филма Грег Уайз, актрисата Джесика Чафин, Лив Ло, Дона Лангли, Рон Майър и др.

гала премиера Последната Коледа


гала премиера Последната Коледа

Вдъхновен от най-известните и непреходни песни на незабравимия Джордж Майкъл, и решен в най-добрите традиции на класическите коледни филми, Последната Коледа е забавна и трогателна история за любовта, приятелството, празничния дух и още нещо. Всичко това на фона на прелестния Лондон, който блести, преобразен за Коледа.

Във фокуса на сюжета е саможивата Кейт (Кларк), която заради редица нещастни обстоятелства и лоши решения е загърбила всякакви отговорности и сбъдването на най-голямата си мечта – да бъде певица. Тя пилее живота си, скитайки се из Лондон под акомпанимента на звънчетата на обувките си, които са само едно от дразнещите следствия от работата ѝ като елф в целогодишно отворен коледен магазин. Скарана с приятелите си и отчуждила се от семейството си, един ден Кейт случайно попада на симпатичния и мистериозен Том (Голдинг), който изглежда подозрително съвършен. Веднъж попаднал в живота ѝ, Том започва да руши всички стени, зад които се е скрила Кейт. Докато Лондон се преобразява за най-светлия празник в годината, връзката им става все по-силна, но въпреки това нещата между тях просто не се получават. Понякога обаче човек трябва да се пусне по течението, да слуша сърцето си… и да има мъничко вяра.

Саундтракът към Последната Коледа излиза седмица преди премиерата на филма и съдържа 12 от най-великите солови песни на Джордж Майкъл, както и 3 парчета на Wham!, в оригиналните им версии. Всички песни от албума са написани, аранжирани и продуцирани от самия Джордж Майкъл и представят неповторимия и разнообразен талант на изпълнителя.

Празнувайте Последната Коледа от 15 ноември 2019 г. само в кината, разпространяван в България от Форум Филм: