Емотиконите от смартфона забавляват в кината с Емоджи: Филмът

Емоджи Филмът

Приключенията на емотиконите в смартфона оживяват в забавна анимация на големия екран в киносалона.

Анимацията Емоджи: Филмът отключва един невиждан досега таен свят и забавен свят, намиращ се в смартфона.

Скрит в приложението за съобщения е Текстополис – оживен град, където всичките ви любими емотикони съжителстват, надявайки се да бъдат избрани от собственика на смартфона. В този свят всеки емотикон притежава само една емоция, като единственото изключение е Джийн – темпераментен емотикон, роден без филтър и разцъфващ в най-различни експресии. Решен да стане „нормален“ като всички останали, Джийн се възползва от помощта на най-добрия си приятел Дай 5 и на всеизвестната хакерка Терабайт.

Заедно те потеглят на епично „прило-ключение“ през приложенията на телефона, всяко със собствения си див и забавен свят, за да открият Кода, който ще поправи Джийн. Но когато по-голяма опасност ненадейно заплашва телефона, съдбата на всички емотикони зависи от тримата приятели, които трябва да спасят света си, преди той да бъде изтрит завинаги.

Анимацията е озвучена на български език с гласовете на: Ралица Паскалева (Терабайт), Станислав Койчев – Стан (Джийн), Георги Стоянов (Дай 5), Стефани Петкова, Албена Михова, Николай Петров, Стефан Стефанов, Лина Шишкова (Усмивка), Денислав Димитров. Ето забавни колажи с анимационните герои и българските актьори, които ги озвучават:
Емоджи


Станислав Койчев – Стан като Джийн
Емоджи
Ралица Паскалева като Терабайт
Емоджи
Георги Стоянов като Дай 5
Емоджи
Лина Шишкова като Усмивка

Премиерата на Емоджи: Филмът в българските киносалони е на 18 август 2017 г. и се разпространява от Александра Филмс:

Sony Pictures Animation ни отвежда в свят, скрит във вашия телефон, за да се потопим в едно жизнерадостно приключение в Емоджи: Филмът.

„Емотиконите в телефона ни помагат да се изразяваме, когато нямаме време, когато не сме му мислили много или когато ни е страх от комуникация“, казва Тони Леондис, един от сценаристите и режисьор на Емоджи: Филмът. „Когато получа емотикон със сърца вместо очи от майка ми, това наистина означава нещо – кара ме да се засмея. В този технологичен свят, човешките сърца все пак успяват да намерят път едно към друго“.

„Всички използват емотиконите, те са част от ежедневието ни“, казва продуцентката Мишел Раймо Койате. „Винаги съм харесвала анимационните филми, отвеждащи ни в свят, с който си имаме работа всеки ден, но за който никога не сме се замисляли“.

Най-важното в Емоджи: Филмът е един телефон, чийто собственик е тийнейджър. А най-важното в този телефон е Текстополис, където живеят всички емотикони. „Текстополис е шумна и оживена общност, която има едно основно предназначение: да помага в комуникацията на Алекс“, казва Леондис. „Емотиконите се будят сутрин, отиват на работа и всеки има специална и много важна роля“.

Всички емотикони трябва да бъдат нещо конкретно – съответната емоция, която изразяват. Без значение какво чувства в момента, Усмивка винаги трябва да се усмихва, Плач винаги трябва да плаче, дори и когато е спечелил от лотарията, а Коледното дърво трябва да… си изглежда коледно.

Но тук някъде се намира Джийн – емотикон, който още от раждането си може да изразява всяка възможна емоция, а това постоянно му създава проблеми.

Емоджи

„В света на емотиконите, които по начало могат да изразяват само една емоция, появата на емотикон, умеещ всякакви емоции, звучи като потенциална заплаха“, казва Леондис. „Подобна е и ситуацията в нашия свят, където ако си различен, това те превръща в заплаха за някои хора“.

„Това, заради което Джийн ми стана толкова симпатичен, беше неговото чувство, че нещо не му е наред. Не, че е различен, а че е развален, и че трябва да се поправи“, казва Койате. „Когато поема на това пътешествие, за да се „вкара в правия път“, той разбира, че не е развален, а напротив – това, че е различен, го прави по-силен. Това е най-голямата метафора във филма и мисля, че това е универсално правило“.

„Джийн преминава през няколко фази: в началото има съмнения в самия себе си, след това трябва да се приеме такъв, какъвто е, и най-накрая изпитва гордост от това, че е различен“, допълва Леондис. „Да се гордееш със своите различия е нещо, което е много важно, още повече в наши дни“.

Пътуването на Джийн го отвежда до някои от най-популярните приложения в цял свят – включително Candy Crush Saga, Dropbox, Instagram, Just Dance, Spotify, Twitter, WeChat и YouTube. Преминаването през всяко приложение се превръща в преминаване през различни светове за трите емотикона, поели на път към Облак. Популярни приложения като Crackle, Facebook, Shazam, Snapchat и Twitch също намират място във филма.

„Попадаме в Candy Crush, където Джийн е застрашен от това да бъде изтрит – неговия най-голям кошмар“, обяснява Койате. „После преминаваме през Just Dance, където Джийн трябва да покаже в какво го бива най-добре. Попадаме и в Spotify, тук Джийн е на вълната на различни музикални плейлисти. В YouTube пък хиляди клипове се въртят на всички екрани около него, а в Instagram е заобиколен от снимки, оживели на 360-градуса.”

„Невероятна привилегия е да можеш да се забавляваш в тези различни светове, които са част от живота на много хора в наши дни“, казва Леондис. „Всяко приложение, на което се спряхме, трябваше да предизвика Джийн и да го накара да израсне емоционално по време на това пътуване. Но тъй като са толкова популярни, тези приложения със сигурност ги има в телефона на всяко хлапе. Ето как обединихме в едно любимите приложения и нашата история, в която всичко опира до комуникации и едно момче, което просто се чувства различно“.