„Енканто“ e 60-та пълнометражна анимация на Дисни в кината

Енканто

За своя 60-и юбилеен пълнометражен анимационен филм, Дисни ни отвеждат до едно изключително цветно и изпълнено с много настроение и музика приказно място, наречено Енканто.

Добре дошли в каса Мадригал. Този ноември, за своя 60-и пълнометражен анимационен филм „Енканто“, Дисни ни канят на приказно пътешествие до величествените планини на Колумбия, до изпълнен с живот малък град, до забележителна магическа къща и до едно чудно и очарователно място, наречено Енканто.

Магията на Енканто е благословила всички деца в невероятното семейство Мадригал с уникални дарби. Всички деца, освен едно – 15-годишната Мирабел. Макар и лишена от специални способности, Мирабел не спира да се бори за това, в което вярва, и копнее за нещо повече в живота.

И когато магията, която обгръща Енканто, е заплашена да изчезне, най-обикновеният член на най-необикновената фамилия Мадригал се оказва последната надежда за спасение.

Режисьори на „Енканто“ са Байрън Хауърд („Зоотрополис“, „Рапунцел и разбойникът“) и Джаред Буш („Зоотрополис“), който е и сценарист заедно със сърежисьорката на филма Чарис Кастро Смит („The Death of Eva Sofia Valdez“).

Продуценти са Кларк Спенсър и Ивет Мерино. „Енканто“ събира отново в екип Байрън Хауърд, Джаред Буш и Кларк Спенсър, съответно режисьор, ко-режисьор и продуцент на наградения с „Оскар“ анимационен филм на Дисни „Зоотрополис“ (2016).

Автор на оригиналната музика е Лин-Мануел Миранда („Хамилтън“, „Смелата Ваяна“). Оригиналната песен „Colombia, Mi Encanto“ е изпълнена от 17-кратния носител на музикалните награди „Грами“ и латино „Грами“ певец, автор на песни и актьор Карлос Вивес.

Влизаме във вълшебния свят на „Енканто“ от 26 ноември 2021 г. само в кината, разпространяван от Форум Филм България: