Епичното приключение на Загубеният йети в кината

Анимационната фантази-екшън комедия-драма Загубеният йети забавлява малки и големи зрители в киносалоните.

Загубеният йети е новата съвместна продукция на DreamWorks Animation и Pearl Studio, която отвежда публиката на епично приключение, дълго повече от 3000 километра.

То започва от улиците на Шанхай и свършва някъде на спиращите дъха хималайски снежни пейзажи.

Когато тийнейджърката Ий изненадващо се натъква на бебе йети с огромни размери на покрива на блока в Шанхай, в който живее със семейството си, започва шеметното приключение за нея и нейните щури приятели Джин и Пенг.

Те кръщават странното създание Еверест и се впускат в главозамайващо търсене, за да върнат загубения йети отново при семейството му на най-високата точка на Земята.

За да завършат мисията си успешно обаче, тримата винаги трябва да са на една крачка пред д-р Бърниш – богат и властен човек, който има намерение да залови магическото същество с помощта на помощничката си – д-р Зара.

През това вълнуващо пътешествие ще ни преведе и талантливата Дивна, която подарява гласа си на смелата Ий.

Режисьор и сценарист на Загубеният йети е Джил Кълтън (Играта на играчките: 2, Шрек), а продуценти са Пейлин Чоу (Кунг-фу панда 3) и Сузан Бюрги (Трите хикса, Как да си дресираш дракон). Сърежисьор на Загубеният Йети е Тод Уилдерман (Тролчета).

Пътешествието към мистериозните Хималаи със Загубеният йети тръгва в кината от 27 септември 2019 г. на 2D и 3D, озвучен на български и разпространяван от Форум Филм България: