Ерогенни зони на зодия Риби

стъпала

Кои са ерогенните зони на представителите на зодия Риби и как да ги стимулираме?

Ерогенните зони на зодия Риби са стъпалата. В тази зона представителите на зодия Риби са най-чувствителни на еротични докосвания.

Практикуването на рефлексология почива на древното китайско учение, че стъпалата представят тялото като микрокосмос и различни точки по повърхността на стъпалото отговаря на конкретни части от тялото. По този начин чрез докосване и масажиране на съответната област могат да се стимулират и лекуват различните органи в човешкия организъм, защото се твърди, че така се регулира нарушения баланс на жизнената енергия, която е в основата на правилното и хармонично функциониране на организма и за превенция на много заболявания и патологични процеси. Ако тази теория е вярна, то тя е особено валидна за зодия Риби.

Можете да използвате масаж на стъпалата на представителите на зодия Риби както за релакс и отпускане, така и за увеличаване на сексуалното желание.

Ето една релаксираща техника: Хванете заедно петте пръста на краката и ги огъвайте в посока първо към и след това противоположно на глезена. Повторете тези движения десетина пъти. След това използвайте палецът и останалите пръсти разтривайте стъпалата на краката.

С леко притискане започнете леко да месите горната част на стъпалото. След това продължете към ахилесовото сухожилие.

Хванете стъпалото с две ръце и започнете бавно да го извивате като първо частта към пръстите на краката, а после и глезена.

Най-доброто начало за еротичен масаж е да се потопи едното ходило в топла, ароматизирана вода. Намажете с лосион за кожа нозете и пръстите на краката, като се обръща специално внимание на стъпалото и на кожата между пръстите на краката.

След това започнете, използваики само върха на пръстите си и ноктите, да докосвате нежно петата и свивката на ходилото. Правете кръгови движения около глезена. Продължете ги като почнете от горната част на крака и след това надолу до пръстите на краката.

Ако търкате пръстите на краката на Рибите между възглавничките на вашите пръсти, ще изпрати много ясно сексуално послание.

Представителите на зодия Риби често използват ходилата си за повишаване на енергията в любовния акт.

Може да прочетете също:
Ерогенни зони на зодия Скорпион
Ерогенни зони на зодия Стрелец
Ерогенни зони на зодия Козирог
Ерогенни зони на зодия Водолей

Снимка: Тамаки Соно