Етерични масла срещу апетит

Вдишването на етерични масла намалява апетита

Ключът към свалянето на излишни килограми може да е точно под носа ви, твърдят учените..

Според ароматерапевти вдишването на етерични масла може да потисне апетита и да ускори свалянето на излишните килограми.

Етеричните масла имат огромно влияние във всекидневието ви. Те могат да подобрят настроението ви, да ви помогнат да се отпуснете или точно обратното – да обострят концентрацията ви. Според последните проучвания ароматерапията може да е от помощ и при отслабването.

Разбира се здравословното хранене и физическите упражнения са от решаващо значение за всяка програма за загуба на тегло, но според специалисти терапията с аромати може да бъде помощно средство в борбата с килограмите.

Това не е първото изследване, според което ароматите вталяват, припомня агенция БГНЕС. През 2013 г. беше открито, че ароматът на зехтин води до отслабване. Изследванията са направени от учени от университетите в Мюнхен и Виена, според които хората консумират по-малко калории, след като усетят определени миризми.

Обратното също е валидно. Отдавна е установено, че миризмите могат да засилят апетита към храната.

Европейските учени ще продължат изследванията в областта, за да открият специфичната връзка между уханията и нивата на ситост.

Снимка: Honolulu Media