Жената в червено привлича мъжете

червена жена

Жената в червено повече привлича мъжете, твърдят експерти.

Мъжете намират жените за по-атрактивни, ако са облечени в червени дрехи, съобщава агенция БГНЕС.

Според учените проф. Андрю Елиът и д-р Даниела Ниеста от Университета в Рочестър “червена лампичка“ в мъжкия мозък вероятно се задейства вследствие асоциацията “любов = червено“, която присъства у човек от хилядолетия. При това тази асоциация не сработва само при хората, но и при маймуните, с които имаме най-голямо генетично сходство. Така например, женските бабуини и шимпанзета посочват червения цвят, когато наближи овулацията им, подавайки сексуален сигнал, на който мъжките не могат да устоят.

Елиът и Ниеста са изследвали 100 мъже, предимно студенти, на които са били показани снимки на жени. От тях е било поискано да оценят жените по няколко критерия – доколко са хубави, дали биха желали да ги целунат и до каква степен биха искали да правят секс с тях. Снимка на една съща жена е била показана в различни варианти – с червена рамка, с бяла рамка и със сива или зелена рамка. Снимката с червена рамка е била оценена най-високо, въпреки че е ставало дума за една и съща жена.

От изследването станало ясно, че ако жената е облечена в червено, нейните интелект и любезност нямат значение за мъжа – единственото от значение е доколко тя е атрактивна. Учените са подложили на същия тест и група жени. Оказало се, че когато жени оценяват други жени, червеният цвят е без значение. Учените подчертават, че гейове и далтонисти не са взели участие в изследването.

Снимка: debaird

Zdraven.bg поздравява всички за добро настроение с колекция от песни, в чийто клипове изпълнителките или други модели са в червени рокли: