Забравиха жена в скенер в Павликени

МБАЛ Павликени

Лаборантка забрави пациентка в скенер в болницата в Павликени, стояла вързана над 6 часа.

Медицински лица забравиха пациентка в скенер, като нейните роднини я обявиха за издирване, защото не могли да я открият в продължение на близо 7 часа, съобщи Нова телевизия на 18 октомври 2019 г.

Това е станало в общинската болница в Павликени. 70-годишната жена престояла заключена в скенера от 13:30 часа, до 19:00 часа. Тя била подложена на сканиране заради белодробно заболяване.

Дъщерята на пациентката разбрала, че майка ѝ липсва от болницата. Лекарите и сестрите също търсели възрастната жена. В крайна сметка бил подаден сигнал до полицията за издирване на изчезналата пациентка.

Лекарите предположили, че жената си е тръгнала сама „уплашена от диагнозата”. А роднините я търсели из целия град, включително и на гробището. В същото време жената лежала заключена и привързана към изключения скенер на болницата.

Управителят на лечебното заведение Анета Кръстева кoментира, че е извършена проверка по случая.

В резултат е установено, че възрастната жена е забравена в скенера от рентгеновия лаборант Камелия Кръстева, която в момента е в отпуск.

По думите на управителя Анета Кръстева скенерът е работил до 14:30 часа. Виновната служителка ще бъде наказана, нейното обяснение било, че е забравила. По документи всичко било наред, пишело, че пациентката е минала изследването.

Управителят на болницата отказва да обясни как е възможно пациентка да бъде забравена и заключена в продължение на часове.

„Качете се горе в скенера и ги питайте”, коментира управителят Анета Кръстева и добавя: „Взела съм мерки. Започнахме да я търсим, сезирахме полицията”.

От болницата уверяват, че престоят на пациентката в скенера за толкова дълго време не бил опасен за здравето ѝ, защото апаратът е бил изключен.

По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че пациентката напуска болницата, защото е била забравена в скенера. Близките са категорични, че ще съдят лечебното заведение. 70-годишната Асенка Христова е преместена в болница в София.

Снимка на МБАЛ Павликени: pavlikeni.com