Зак Ефрон се отказа от веганството

Зак Ефрон

Актьорът Зак Ефрон вече не е веган и отново яде месо. Защо се отказал от веганството?

Американският актьор и певец Зак Ефрон разкри, че вече не е веган.

В интервю за списание „Men’s Health“, публикувано на 7 септември 2022 г., звездата от трилогията „Училищен мюзикъл“ (2006-2008), „Лак за коса“ (2007) и римейка на „Спасители на плажа“ (2017) разказа защо е въвел отново месо в храната си и е спрял да се храни с веганска храна.

„Тялото ми не преработваше зеленчуците по правилния начин. Затова реших да спра и да опитам нещо ново,, казва роденият на 18 октомври 1987 г. в Сан Луис Обиспо, Калифорния, САЩ, актьор.

По-късно актьорът започва да прави периодично гладуване, след като преминава през „серия от тестове за чувствителност към храни“.

„Спрях се на диета с високо съдържание на протеини, при която ям само две хранения на ден, всяко от които е с месо, и пия ябълков оцет преди всяко от тях“, споделя Зак Ефрон и добавя, че в 11:00 ч. сутринта яде супа от костен бульон и зеленчуци с “чист протеин” като еленско или пиле.

„Не ям отново до по-късно през деня, когато имам хранене, състоящо се от повече месо и здравословни въглехидрати като сладки картофи или киноа“, разказа звездата от „Да разлаем съседите“ (2014) пред списанието, цитиран от агенция БГНЕС.

Зак каза още, че след като се е отказал от веганската храна, сега може да се наслаждава на яденето на „месо от дреболийки, черен дроб и лук“.

Все пак актьорът изрази малко съжаление за промяната в начина си на живот и добави: „От морална гледна точка, разбира се, все още ми се иска да бях веган“.

Снимка на Зак Ефрон: Facebook.com/ZacEfron