Замръзналото кралство 2 с рекорд в България

Замръзналото кралство 2

Замръзналото кралство 2 е с най-касов дебют на всички времена в България за анимационен филм!

Втората част на един от най-забележителните анимационни феномени Замръзналото кралство 2 достойно излиза от премиерния уикенд с цели три рекорда в България.

Замръзналото кралство 2 зае впечатляващи първи места в следните класации – за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за анимационен филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019 година.

Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева от кината в България за периода 22-24 ноември 2019 г. Така Замръзналото кралство 2 се нарежда сред най-гледаните филми в българските киносалони за 2019-та. Всъщност Замръзналото кралство 2 се класира №1 във всяка от 11-те държави, в които прави премиера, с общ световен приход от над 350 милиона щ. долара, с което се нарежда и сред най-гледаните филми в кината по света за 2019 г.

Продължението на 53-ата пълнометражна анимация на Дисни Замръзналото кралство (2013) идва на голям екран шест години, след като тя се превърна в световен феномен.

Героите са изправени пред нови драматични предизвикателства, които заплашват не само тяхната съдба, но и тази на обичаното им кралство. Дали лятото, което Елза върна в Арендел, ще остане, какво трябва да преживеят двете с Анна, за да се възцари красотата и дали „ледената дарба“ ще помогне и този път?

Замръзналото кралство 2

Нови опасности дебнат обитателите на Арендел зад всеки ъгъл. Време е Елза, Анна и техните верни приятели да се изправят очи в очи с мистериозната тайна за тяхното кралство, която датира от древни времена. Миналото не е това, което познават, и изисква много кураж и дързост, за да се впуснат в неговите безкрайни загадки. Сериозни изпитания и челен сблъсък с непознатото очаква любимите ни герои. Какво се случва с магическите способности на Елза? Ще бъде ли магията достатъчна, за да „замръзне“ злото завинаги? Дали двете сестри ще се справят със сложните и непредсказуеми изненади на съдбата и миналото?

Героите на Замръзналото кралство 2 са дублирани от гласовете Весела Бонева, Надежда Панайотова, Момчил Степанов, Любена Нинова, Петър Бонев, Александра Стефанова, Лиляна Илиева, Христо Бонин, Михаела Тюлева, Стефан Сърчаджиев – Съра.

Дисни представят Замръзналото кралство 2 в кината на 2D, 3D и IMAX 3D, озвучен на български език, разпространяван от Форум Филм България: