Захарта е най-популярният легален наркотик

Масовата употреба на бяла захар може да се сравни като наркотик, обявиха учените.

Холандски учени изненадващо обявиха захарта за най-популярният легален наркотик на планетата, с който злоупотребяват повечето хора.

Бялата захар се съдържа във всички безалкохолни напитки, сокове и в много храни, въпреки предупреждението, че този продукт е вреден за здравето.

Учените от Холандия са сериозно загрижени за щетите, които консумацията на захар нанася на здравето на човечеството. Лекарите дори представили искане за ограничаване на производството на продукти с високо съдържание на захар. Подобно предложение в държава, която е легализирала марихуаната, говори само за себе си, коментират местни медии, цитирани от агенция БГНЕС.

Според експерти захарта действа както алкохола и тютюна. Информацията е представена на сайта на холандското Министерство на здравеопазването. Потребителите трябва да са наясно с големите опасности, на които излагат своя организъм при ядене на сладко. Без никакво преувеличение според холандските изследователи захарта може да се обяви за най-опасния наркотик на планетата.

Снимка: humusak2