Захар причинява бръчки на лицето

Консумацията на захар е главният виновник за бръчки по лицето.

Повечето жени се притесняват за това как ще повлияе консумирането на ястия с много захар върху фигурата им, но пропускат да помислят, че тя има отрицателни ефекти и върху кожата на лицето.

Според изследователите жените не трябва да се притесняват толкова за размера на дрехите си, колкото за бръчките по лицето, които сладко с много захар причинява. Според последните проучвания захарта е най-големият враг на кожата, пише агенция БГНЕС.

Десертите, изобилни със захар, водят до отпускане на кожата и появата на бръчки. Остаряването се случва тогава, когато кръвната захар на човек е прекалено висока. Тогава това започва да атакува кожата и тя губи своята еластичност и колаген.

Скорошно проучване разкри, че последствията от отказа на сладко са сходни с последствията от отказа на наркотици. Хората стават депресирани и губят настроението си за дълго време. Ако не можете напълно да се лишите от това удоволствие в живота, поне го заменете с плодовете, които са естестве източник на захар в количество, достатъчно за ежедневните нужди на организма.

Снимка: Pavlo Araujo