За издигане в службата правете секс!

мъж

Ако искате повишение, правете страхотен секс.

Може и да си мислите, че извънредният труд, подмазването на шефа или спазването на офисния дрескод ще ви донесе мечтаното повишение в службата. Да, ама не! Американско проучване, цитирано от британското издание Daily Mail, доказва, че успехът в работата се постига чрез оргазми у дома. Резултатите сочат, че редовният задоволителен секс ни кара да бъдем по-продуктивни, по-работоспособни, мотивирани и спомага изкачването ни по кариерната стълбица.

Поддържането на връзка, която включва здравословен сексуален живот кара служителите да са по-щастливи и по-концентрирани при изпълнението на служебните си задължения. Това носи ползи и на работещите, и на организациите, за които те работят, твърди Кейт Лийвит – доцент в Държавния университет в щата Орегон и експерт по организационно поведение и мениджмънт, цитиран от агенция БГНЕС.

Научното обяснение е свързано с факта, че по време на секс хората отделят допамин – невротрансмитерът, свързан с центровете на удоволствие в мозъка ни. Но не само – докато се наслаждават на еротичните ласки хората отделят и огромни дози от т.нар. хормон на любовта – окситоцина, който им помага да преодоляват всяка социална тревожност, депресия, болка и предизвиква усещане за щастие и привързаност.

Това превръща страхотният секс в естествен носител на добро настроение, а ползите му влияят на всички ни през целия ден.

За да разберат как обаче еротичното удоволствие влияе на работата ни, учените са проучили 159 женени служители в рамките на две седмици. Те са установили, че хората, които се отдават на оргазмени ласки сутрин се чувстват по-доволни и щастливи по време на работния ден, а работният им хъс кара шефовете да се замислят за тяхното повишение.

Това е напомняне, че сексът има социални, емоционални и психологически ползи и че той трябва да бъде превърнат в приоритет, коментира още проф. Лийвит.

Снимка: Даниел Стеури