Здравен хороскоп за всяка зодия през 2020 година

астрология

Представяме здравен хороскоп за 2020 година за представителите на всеки зодиакален знак.

Здравен хороскоп за зодия Овен:
Стресът ще играе основна роля за здравето на представителите на зодия Овен през 2020 г. А след 20-ти март ще бъдете натоварени с повече стрес от обичайното. За да бъдете здрави физически, трябва да запазите и психичното си здраве. Отделяйте време за своето хоби, поддържайте мозъка си свеж, спортувайте.

Макар да сте заредени с енергия, не се отдавайте единствено на работата си, а излезте на разходка с приятели и семейството. Използвайте енергията за спортни упражнения, за да подобрите формата на тялото си. Но не се престаравайте и надценявайте, за да не нараните някоя кост.

За Овните, страдащи от диабет, 2020-та ще е особено тежка. Затова не се изкушавайте да похапвате дори малко нещо сладко, а съблювайте максимално строга диета и измервайте редовно нивото на глюкозата в кръвта си.

Здравен хороскоп за зодия Телец:
Представителите на зодия Телец трябва да внимават с преяждането. Тъпченето с всякакви нездравословни храни, както и неограниченото количество ястия, могат да ви създадат единствено здравни проблеми. Избягвайте храненето извън вкъщи. Избягвайте и злоупотребата с алкохол. Това важи с по-голяма сила през втората половина на годината. През първата половина на 2020-та Телците не биха имали сериозни здравни проблеми, ако изключим някоя дребна настинка. Ако имате зависимости, като алкохол и цигари например, използвайте удачното време на първата половина на годината, за да ги преодолеете.

Здравен хороскоп за зодия Близнаци:
През 2020 година представителите на зодия Близнаци трябва да направят здравето си приоритет №1. Добре е още от първото тримесечие да започнете да предприемате действия за по-добро здраве вбъдеще. Ако вече страдате от хипертония, за вас това важи още по-силно. Близнаците е добре да изучат обстойно здравните проблеми, от които страдат, дори да са в слаба форма, за да се предприеме лечение от рано. Избягвайте всякакви замърсени неща, особено мръсния въздух, който застрашава дихателната ви система. Избягвайте също остри предмети, които са опасни за нараняване, включително ножици. Следвайте здравословна диета, спортувайте редовно и намалете нивото на стреса през цялата година. Отдавайте се на почивка, за да ви отпуска напрежението.

Здравен хороскоп за зодия Рак:
Като цяло не се очакват здравни проблеми за Раците. Но представителите на зодия Рак трябва да внимават за инциденти през 2020 година, особено с превозно средство. Избягвайте също и плавателни съдове. Оглеждайте се за мокър под или заледена настилка. Не пропускайте също профилактичните прегледи при лекаря.

Здравен хороскоп за зодия Лъв:
За представителите на зодия Лъв стресът е отговорен за нивото на здравето им през 20020-та. Възможно е възобновяването на стари заболявания. Поддържайте редовно физическата си форма с упражнения. При заболяване приемайте само предписаните лекарства и не започвайте самолечение. През пролетта и до средата на лятото може да настъпят смущения на храносмилателната система. Хранете се здравословно и избягвайте мазни храни. Възможни са наранявания при инциденти, по-специално от падания, затова поне носете удобни обувки и си гледайте в краката. Ако страдате от диабет, бъдете стриктни в хранителния си режим.

Здравен хороскоп за зодия Дева:
През второто тримесечие на 2020 година представителите на зодия Дева са застрашени най-вече със здравни проблеми, свързани с диабет и сърдечно-съдовата система, а през годината като цяло могат да настъпят и заболявания на храносмилателната система и дихателната система. Затова избягвайте храни, богати на мазнини, намалете приема на сол, избягвайте замърсени места, особено такива с мръсен въздух. Започнете редовни спортни упражнения, но не на своя глава, а с фитнес инструктор. Сами си правете разходки сред природата – по 45 минути всеки ден. Избягвайте вдигането на тежести, а се включете в групови тренировки.

Здравен хороскоп за зодия Везни:
Представителите на зодия Везни няма да се оплакват от сериозни здравни проблеми през 2020 г., ако изключим някоя простуда или лека форма на грип. Евентуални проблеми, но също леки, могат да настъпят в храносмилателната система, но те могат да бъдат предотвратени, ако спазвате редовен здравословен хранителен режим. Не забравяйте също да спортувате редовно. Ако страдате от диабет, също така не нарушавайте диетата си. Внимавайте и при шофиране, бъдете винаги нащрек и избягвайте високите скорости.

Здравен хороскоп за зодия Скорпион:
Имунната система на представителите на зодия Скорпион ще бъде силна през 2020 г., което означава, че бързо ще се възстановявате, ако заболеете. Ако страдате от диабет, високо кръвно, наднормено тегло или гастрит – 2020 година е идеална за лечението им. Избягвайте винаги подсладените напитки и спазвайте правилата на здравословното хранене. Ако имате сърдечно-съдови проблеми, намалете приема на сол и мазните храни. За хипертониците по-притеснителна ще е втората половина на 2020-та, затова се отдавайте на редовна почивка и проверявайте стойностите на кръвното си налягане ежедневно. Внимавайте и при шофиране.

Здравен хороскоп за зодия Стрелец:
Представителите на зодия Стрелец ще се радват на добро здраве през 2020 година. Ако страдате от продължително заболяване, то състоянието ви ще се подобри през 2020-та. Най-вече съблюдавайте принципите на здравословното хранене като избягвате джънк фууд, захарта и солта и увеличете приема на зеленолистни зеленчуци. Не се преработвайте също. През втората половина на годината се пазете от наранявания, включително от пътно-транспортни проишествия.

Здравен хороскоп за зодия Козирог:
Представителите на зодия Козирог няма да имат сериозни проблеми със здравето си през 2020 година, ако изключим кратка настинка. Хранете се здравословно и избягвайте специално захарта и не добавяйте излишна сол в храната си. През втората половина на годината си пазете кръвното налягане да е в нормата. Може да се отдадете на упражнения по йога или медитация.

Здравен хороскоп за зодия Водолей:
Представителите на зодия Водолей са с по-голяма вероятност да хванат грип и настинка през 2020 г. спрямо останалите зодии, но не се очаква да имате сериозни заболявания. Освен ако страдате от кръвно, което рязко се вдига или сваля, трябва да бъдете внимателни с този проблем. Ако пък страдате от диабет или сте в преддиабетно състояние, избягвайте всичко, в което има добавена захар, а можете да потърсите и алтернатимни методи на лечение, за да контролирате нивото на кръвната захар, например Аюрведа.

Здравен хороскоп за зодия Риби:
Представителите на зодия Риби ще се радват на добро здраве през по-голямата част от 2020 година. Не се очаква да се прихване някое сериозно заболяване, освен евентуално грип или настинка, а нехроничните заболявания ще протичат по-леко. Имунната система на Рибите ще бъде засилена. Това не означава, че трябва да занемарите здравословния начин на живот. Евентуални проблеми може да имате с храносмилателната система, затова избягвайте вредните храни. Има и вероятност от неочаквани наранявания, но те биха били леки, макар да е важно да се пазите винаги.

Проверете също всичко за ретроградния Меркурий през годината.

Може да прочетете също:
Диета за зодия Овен
Диета за зодия Телец
Диета за зодия Близнаци
Диета за зодия Рак
Диета за зодия Лъв
Диета за зодия Дева
Диета за зодия Везни
Диета за зодия Скорпион
Диета за зодия Стрелец
Диета за зодия Козирог
Диета за зодия Водолей
Диета за зодия Риби

Астрологична илюстрация: InspiredImages