Здравето и моята красота – Част 1: Съвети за лице

лице

Съвети за здрава и красива кожа на лицето от личен опит.

Veronique от Naturalisima.bg споделя специално за всички читатели и почитатели на красотата и здравето своите препоръки, които публикуваме в три части.

В първата публикация тя разказва за своите грижи за лицето:

Много жени страдат от комплекса, че не са красиви. Аз бях една от тях. Винаги съм обвинявала природата, че не ми дала красота, но с напредването на годините осъзнавам, че красотата е подчинена на два фактора.

Първия фактор е неуправляем (доколкото не ползваме услугите на хирургията, разбира се) – това е дадеността, която имаме като физика и черти на лицето.

Но вторият фактор е управляем! И това е здравето и добрия изглед на кожата на лицето, тялото и косата.

Оказва се, че не чертите и природните дадености са ключови, а начина, който ние се грижим за своята кожа, тяло и коса, защото дори прекрасни черти, но занемарена кожа и коса могат да доведат до цялостно лошо впечатление.

Добре поддържаната кожа на лицето, бляскавата коса с прекрасен цвят и стегнатото тяло са основните, макар и неосъзнати фактори, които определят истинската красота. Това са и тези фактори, на които ние можем да влияем.

Така аз започнах да развивам в себе си навици, които са свързани с постоянна, ежедневна грижа в три насоки: лице, тяло и коса и искам да ги споделя с вас.

І. Грижата за моето лице:

Аз страдам от проблемна и чувствителна кожа, която се изрива дори ако погаля котето у дома. Капризите на тази кожа са най-лошият ми спътник в живота, и въпреки това аз я надвих. Сега се радвам на здрава, блестяща кожа с фин изглед и стегнати черти. Ето как протичат грижите ми за нея.

Моята ежедневна програма:

1. Почистване на лицето сутрин.

2. Нанасяне на крем за лице и крем за очи.

3. Почистване на лицето вечер.

4. Нанасяне на активни продукти за интензивна грижа – аз ползвам ампули или серуми според конкретния проблем, който имам.

5. Нанасяне на нощен крем за лице и крем за очи.

Това ми отнема около 2-3 минути сутрин и ок. 3 минути вечер.

Два пъти в седмицата пилинг + маска, които протичат така:

1. Почистване  на лицето .

2. Парна баня на лицето с лайка – 10 минути.

3. Ексфолиация на лицето (ключов момент, за равномерен тен и гладка кожа). Използвам готов продукт.

4. Нанасяне на маска за лице, престой 15-20 минути и измиване. Използвам готови маски, но може да се направи и с хума, с мед или която и да е домашна маска според моментното състояние и нуждите на кожата.

5. Нанасяне на активния продукт за интензивна грижа – в моя случай ампула или серум.

6. Нанасяне на крем за лице и крема за очи.

Това ми отнема около 35-40 минути два пъти в седмицата, обикновено за мен вечер, но пък ми спестява ходене на козметик. От както прилагам тази програма, разходите на време и пари за козметични салони отпаднаха за мен, а пък резултатите ми са чудесни.

Снимка: Марек Бернат