Как с правилно хранене да предпазим здравето си от промените във времето.
Нестабилните атмосферни условия нарушават здравословното състояние на повечето хора, като увеличава риска от проблеми с кръвообращението, казва австрийският професор Хадемар Банкхофер, цитиран от агенция БГНЕС.
Но има решение за смущенията от променливото време и то се крие в промяната на хранителния режим.
Специалистите съветват да се храните в по-малки количества. В менюто трябва да присъстват пресни плодове и зеленчуци или задушени такива.
През пролетта времето е доста нестабилно. Мнозина чувстват умора, отпадналост. Банкхофер препоръчва порция супа с месо и зеленчуци, отколкото чаша кафе.
За циркулацията е важен микроелементът хром, който се съдържа в гъби, стафиди и ядки.
За жените е необходимо желязо, за това те трябва да ядат ябълки, магданоз, задушен грах и тиквени семки.
Експерти от Ню Йорк препоръчват за добра циркулация на кръвта всеки ден да изяждате по една кисела краставичка или филия пълнозърнест хляб, намазана с горчица.
За енергия действат рукола и броколи. Най-важното е да приемате достатъчно вода, в която да добавяте прясно изцеден лимон.
Снимка: Ярик Мишин / Freeimages