Как да си направим вкусен и здравословен агнешки горски кебап?
Представяме кулинарна рецепта за вкусен и здравословен агнешки горски кебап. Ястието е изключително подходящо за Великденските празници и Гергьовден.
Рецептата се изпълнява обаче от по-напреднали кулинари, като приготвянето й отнема повече от един час.
Необходими продукти за 5 порции:
1 кг обезкостена агнешка плешка
300 г гъби
30 г краве масло
3 с. л. зехтин за готвеме
6 стръка пресен лук
1 в. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 стрък джоджен (или 1 ч. л. сух джоджен)
5 стръка магданоз
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на едри кубчета и се запържва в тенджера със сгорещените зехтин и масло.
Прибавя се нарязаният на колелца лук, след което месото се оставя да се задуши под капак на тих огън, докато се изпари месният сок.
Слагат се нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и пърженето продължава още няколко минути, след което се добавят червеният пипер, виното и солта.
Ястието се задушава на тих огън около 20 минути, като в края на готвенето се подправя с чубрицата, ситно нарязаните джоджен и магданоз и се оставя да поври още няколко минути.
Източник и снимка: Кауфланд