Здравословен рибен кебап в гювече

гювече

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за рибен кебап в гювече.

Представяме лесна кулинарна рецепта за рибен кебап в гювече, която се приготвя за около час.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г рибено филе
200 г стерилизирани домати
3 червени чушки (или камби от туршия)
2 стръка праз
2 стръка целина
1 в. ч. бяло вино
4 с. л. зехтин
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Празът се нарязва на едри парчета по диагонал и се запържва за 2-3 минути в зехтина. Прибавят се чушките, нарязани на квадратчета, и ситно нарязаната целина. След 2-3 минути се налива бялото вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да се изпари.

Към омекналите зеленчуци се добавят пасираните или нарязани на ситно стерилизирани домати. Кипва се и се посолява.

Рибеното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на намаслено гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязаните копър и магданоз.

Гювечето се пече около 20 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

Източник и снимка: Кауфланд