Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за рибен кебап в гювече.
Представяме лесна кулинарна рецепта за рибен кебап в гювече, която се приготвя за около час.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г рибено филе
200 г стерилизирани домати
3 червени чушки (или камби от туршия)
2 стръка праз
2 стръка целина
1 в. ч. бяло вино
4 с. л. зехтин
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Празът се нарязва на едри парчета по диагонал и се запържва за 2-3 минути в зехтина. Прибавят се чушките, нарязани на квадратчета, и ситно нарязаната целина. След 2-3 минути се налива бялото вино. Оставя се да кипне и се изчаква виното да се изпари.
Към омекналите зеленчуци се добавят пасираните или нарязани на ситно стерилизирани домати. Кипва се и се посолява.
Рибеното филе се нарязва на едри парчета и се поставя на дъното на намаслено гювече. Върху него се изсипват готовите зеленчуци и се поръсват със ситно нарязаните копър и магданоз.
Гювечето се пече около 20 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Източник и снимка: Кауфланд