Предлагаме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна антиалергична супа.
Предлагаме здравословна кулинарна рецепта за супа с превантивно действие срещу есенна или пролетна алергия, препоръча от американския билков експерт д-р Джеймс Дюк.
Необходими продукти за една порция:
– кромид лук;
– чесън;
– вечерна иглика – листа и корени;
– коприва;
– целина – стебла, листа и семе;
– подправки по желание: ябълков оцет; черен пипер; червен пипер; куркума; къри.
Начин на приготвяне:
Необеления, но измит, кромид лук и обелените скилидки чесън се сваряват.
Добавя се половин чаша нарязани на ситно листа на вечерна иглика и нарязани на кубчета корени от билката.
След преваряване в продължение на около 5 минути, се добавя чаша листа от коприва и няколко листа целина, както и чаша нарязани на кубчета стъбла целина. Това се вари на слаб огън още 3 до 10 минути.
След това се отстранява от гозбата ципата на кромидия лук.
Супата се консумира още докато е топла.
Подправя се по желание с ябълков оцет, черен пипер, червен пипер, куркума, къри или семена целина.
Снимка: foam