Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за супа леща по арабски.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна супа от леща по арабски с ароматни подправки, която се приготвя за около час.
Необходими продукти за 6 порции:
1 ч. ч. леща
350 г стерилизирани домати
2 моркова
1 глава лук
1 стрък целина
5-6 зърна кардамон
½ ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. ч. грах (замразен или стерилизиран)
2 скилидки чесън
6 с. л. зехтин
1-2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Лещата се почиства, измива се и се залива с 4 ч. ч. студена вода. Вари се заедно с нарязаните на дребно моркови, лук, целина, скилидките чесън и се подправя с кардамона, джинджифила и кимиона.
След 15-20 минути, когато лещата омекне, се добавят нарязаните на дребно домати. Посолява се, прибавя се зехтинът и варенето продължава около 20 минути.
Сипва се грахът и се вари още 10 минути. Преди сервиране се отстраняват семената кардамон и се подправя с лимоновия сок.
Източник и снимка: Кауфланд