Как да си направим вкусна и здравословна баница с агнешко и спанак?
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна баница с агнешко и спанак. Ястието е изключително подходящо за Великденските празници и Гергьовден.
Рецептата се изпълнява изключително лесно и се приготвя за по-малко от един час.
Необходими продукти за 12 порции / 12 парчета:
300-400 г агнешки бут
400-500 г спанак
50 г краве масло
1 с. л. доматено пюре
1 връзка пресен лук
1 ч. л. джоджен
половин ч. л. смлян кимион
1 пакет точени кори
125 г краве масло (за намазване)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Спанакът се бланшира за 2 минути в подсолена вода, отцежда се, изплаква се със студена вода и се нарязва наситно.
Месото се накълцва, запържва се около 10 минути в предварително загрятото масло и се добавя наситненият лук. Щом месото се зачерви, се подправя с доматеното пюре, джоджена, кимиона и сол. Смесва се със спанака и се оставя да се охлади.
Половината от една кора се намазва с разтопено масло. Кората се сгъва надве, слага се от плънката и се завива на руло. По същия начин се приготвят всичките кори, подреждат се в намаслена тава и се пекат около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
Източник и снимка: Кауфланд