Здравословна зелена салата с аспержи и ролца от раци

зелена салата с аспержи и раци

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за зелена салата с аспержи и ролца от раци.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна зелена салата с аспержи и ролца от раци и гъби с дресинг от кисело мляко, майонеза, горчица, магданоз и копър, която се приготвя за около половин час.

Необходими продукти за 2 порции:

1 зелена салата или маруля
200 г аспержи
120 г ролца от раци
6-7 пресни печурки
6-7 чери домати (за украса)

за дресинга:
100 г кисело мляко
100 г майонеза
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. зехтин
1 ч. л. гранулиран лук
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сух магданоз
1 ч. л. горчица
½ ч. л. чесново брашно
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Зелената салата и аспержите се измиват обилко. Отрязват се 2-3 см от основата на стъблата на аспержите, а останалата част се обелва. Почистените аспержи се нарязват на дребно и се варят на пара около 10 минути. След това се изплакват със студена вода.

Майонезата, киселото мляко, горчицата и чесновото брашно се смесват, сипват се олиото и ябълковият оцет и се добавят гранулираният лук, копърът, магданозът и сол. След това всичко се разбива с пасатор, докато се получи хомогенна смес. Преди консумация дресингът трябва да престои 5-10 минути.

Зелената салата се нарязва на тънки ивици, гъбите – на филийки, ролцата от раци – на колелца. Поставят се в салатиера заедно с аспержите и се разбъркват. Салатата се овкусява с дресинга и се декорира с нарязаните на половинки чери доматчета.

Източник и снимка: Кауфланд