
Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за зелена салата с мариновано овче сирене.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна зелена салата с мариновано овче сирене с билки и подправки и със сушени домати, която се приготвя за десетина минути, без времето за мариноването на сиренето.
Необходими продукти за 4 порции:
2 броя червени салати
2 броя зелени салати или маруля или салата айдберг
1 бурканче сушени домати (мариновани)
60 г каперси
зехтин на вкус
оцет на вкус
сол на вкус
за кротоните:
6–7 филийки хляб
40 г краве масло
сол на вкус
за маринованото сирене:
300 г овче сирене
8 с. л. зехтин
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. мащерка
½ ч. л. лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
Сиренето се нарязва на кубчета, които се прехвърлят в купа. Залива се със зехтина и се поръсва с ригана, босилека, мащерката и лютия пипер. Оставя се да се маринова поне 2 часа.
Салатите се измиват обилно и се накъсват наедро. Сушените домати се нарязват наситно.
От филийките хляб се приготвят кротони, като се отделят корите им, а средната част се реже на кубчета. Те се запържват до златисто в сгорещеното масло и след като се извадят, се посоляват.
Накъсаните листа салата се подреждат в подходящи чинии и се овкусяват със сол, оцет и зехтин. Отгоре се подреждат кубчетата сирене, сушените домати, каперсите и кротоните.
Източник и снимка: Кауфланд