
Кулинарна рецепта за зелена салата с печена тиква и мариновано козе сирене.
Представяме вкусна и здравословна есенна салата от печена тиква с козе сирене и маруля.
Рецептата се приготвя изключително лесно и не отнема продължително време – под час.
Необходими продукти за 1 порция:
200 г тиква
1 бр. къдрава зелена салата, маруля или айсберг
50 г сурови орехи
100 г козе сирене
сол, червен пипер и риган на вкус
зехтин и балсамов оцет по желание
Начин на приготвяне:
Тиквата се пече в тавичка на 220 °С, нарязана на кубчета с разери около 3х3 см до готовност и хубав загар.
Зелената салата се измива и подсушава.
Начупените орехи се запичат в тиган и се оставят да се охладят.
Червеният пипер, риганът и сиренето, нарязано на кубчета, се слагат в купа, разбъркват се и се оставят да се мариноват.
Зелената салата, нарязаната на кубчета тиква, маринованото сирене и орехите се слагат в дълбока купа и се овкусяват със зехтин и балсамов оцет по желание.
Източник и снимка: Кауфланд