Здравословна лазаня на рула с тиквички и 4 сирена


лазаня

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за лазаня на рула с тиквички и четири сирена.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна италианска лазаня на рула с тиквички и четири вида сирена, която се приготвя за около час и нещо.

Необходими продукти за 6 порции:

300 г кори за лазаня
5 тиквички
250 г сирене рикота
250 г сирене моцарела
100 г сирене пармезан
80 г синьо сирене
1 яйце
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
сол на вкус
черен пипер на вкус

за соса:
600 г домати на кубчета (от консерва)
2 скилидки чесън
20 мл зехтин
1 ч.л. босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Чесънът за соса се наситнява и се запържва в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се доматите, посолява се и се поръсва с босилека. Готви се около 10 минути и се дърпа от огъня.

Тиквичките се режат на ленти, посоляват се и се намазват с маслиново масло. Подреждат се в тави и се пекат в загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до готовност.

Корите за лазанята се варят в подсолена вода, докато леко омекнат. След това се потапят в студена вода, за да спре процесът на готвене и се отцеждат.

Пармезанът и моцарелата се настъргват. Част от тях се заделя, а останалата част се смесва с рикотата, натрошеното синьо сирене, стрития на паста чесън, яйцето, сол и черен пипер на вкус.

Корите за лазаня се режат на две по дължина. Върху всяка се поставят ленти тиквичка и плънка. Завиват се рулца. С част от соса се маже дъното на тава. Рулцата се подреждат в тавата, плътно едно до друго, с отвора нагоре. Мажат се с останалия сос и се поръсват със заделените сирена.

Налива се около един пръст вода и лазанята се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).

Източник и снимка: Кауфланд