Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешка салата с биволско сирене и шипков мармалад.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна пилешка салата с пилешка салата с биволско сирене, зелена и червена салата, бадеми и дресинг с шипков мармалад, която се приготвя за около половин час.
Необходими продукти за 4 порции:
200 г пилешко бонфиле
150 г биволско сирене
150 г зелена салата
150 г червена салата
100 г рукола
150 г чери домати
50 г шипков мармалад
100 г сурови бадеми
2 с.л. мед
50 мл балсамов оцет
30 мл зехтин
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измивате обилно салатите и доматите.
Накъсвате салатите, отцеждаме ги и поставяме в дълбока купа. Добавяте разполовените чери домати.
Слагаме в малка тенджера балсамовия оцет заедно с шипковия мармалад и меда и редуцирате сместа за няколко минути, а после я охлаждаме.
Овкусявате пилешкото бонфиле със сол и черен пипер и го изпичате от двете страни до златисто в тиган (обикновен или грил – какъвто имате).
Запичате биволското сирене върху хартия за печене в сух тиган от двете страни.
Овкусявате зеленчуците със сол и зехтин, след което ги разпределямт в чинии. Отгоре поставяте плочка запечено сирене, парченца пилешко бонфиле и накрая завършвате с шипков дресинг.
Посипваме с нарязаните бадеми. По желание бадемите може да се запекат предварително на сух тиган, за да станат по-ароматни.
Източник и снимка: Лидъл