Здравословна разядка с тиква и цедено кисело мляко

ястие с тиква

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешка салата с биволско сирене и шипков мармалад.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна разядка с тиква и цедено кисело мляко, овкусена с лют пипер, мента и чесън, която се приготвя за около половин час. Подходяща е за предястие.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г тиква
300 г цедено кисело мляко
3 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 с. л. сушена мента
сол и лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквата се настъргва, след което се вари на пара, докато омекне. Изстудява се и се отцежда. Чесънът и солта се правят на паста и се прибавят към киселото мляко, заедно със зехтина и тиквата.

В чиния се изсипва разядката, добавя се още малко зехтин и се поръсва отгоре с лют пипер и сушена мента.

Източник и снимка: Кауфланд