Здравословна рецепта за свежа салата с ягоди, грейпфрут и авокадо

Представяме кулинарна рецепта за вкусна и свежа здравословна рецепта за свежа салата с ягоди, грейпфрут и авокадо.

Предлагаме ви силно витаминизирана лятна салата със свеж вкус, богата на витамин C и антиоксиданти.

Салатата се приготвя за около 10-15 минути.

Необходими продукти за 4 порции:
– 1/3 чаша портокалов сок;
– 1/4 чаша студено пресован зехтин;
– 3 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок;
– 2 супени лъжици мед;
– 1 средно или голямо авокадо, обелено, изчистено от семките и нарязано на кубчета;
– 1 голям розов грейпфрут, обелен и разделен на парчета, без ципа и накъсани на по-малки парченца;
– 2 чаши ягоди;
– 4-8 листа маруля или зелена салата.

Начин на приготвяне:
Ягодите и зелената салата се измиват обилно.

Авокадото се обелва от кората и изчиства от семките, след което се нарязва на кубчета.

Грейпфрутът се обелва от кората, а парчетата от ципата и се накъсва намалки парченца.

Ягодите, авокадото и грепфрутът се слагат в голяма купа и разбъркват леко, за да се омешат.

За дресинг се смесват лимоненият сок, зехтинът и медът и разбъркват, докао се получи хомогенна смес.

Сервира се в плоски чинии, в които се постилат по 1-2 листа маруля и се изсипват кубчетата авокадо и грейпфрут с ягодите. Отгоре се залива с дресинга.

Тази нискокалорична салата е бедна на мазнини и е подходяща за вегетарианци.

Снимка: David Marcel

loading...