Кулинарна рецепта за свинско с туршия.
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословно основно ястие – свинско с туршия. Изпълнението на рецептата е изключително лесно, а приготвянето й отнема по-малко от половин час.
Необходими продукти за 2 порции:
400 г месо от вратни свински пържоли
300 г туршия (моркови, карфиол, чушки, зелени домати)
2 скилидки чесън
30 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Свинското месо се реже на хапки и се запържва 4-5 минути в зехтина.
Добавя се накълцаният чесън и се задушава с виното, докато течността се изпари.
Слага се туршията и когато всичко започне да се запържва, се добавя червеният пипер и се разбърква енергично.
Сипват се около 100 мл от соса на туршията и се задушава на тих огън 10-12 минути.
Източник и снимка: Кауфланд