Здравословна рецепта за свинско с туршия


Кулинарна рецепта за свинско с туршия.

Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословно основно ястие – свинско с туршия. Изпълнението на рецептата е изключително лесно, а приготвянето й отнема по-малко от половин час.

Необходими продукти за 2 порции:

400 г месо от вратни свински пържоли
300 г туршия (моркови, карфиол, чушки, зелени домати)
2 скилидки чесън
30 мл бяло вино
2 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Свинското месо се реже на хапки и се запържва 4–5 минути в зехтина.

Добавя се накълцаният чесън и се задушава с виното, докато течността се изпари.

Слага се туршията и когато всичко започне да се запържва, се добавя червеният пипер и се разбърква енергично.

Сипват се около 100 мл от соса на туршията и се задушава на тих огън 10–12 минути.

Източник и снимка: Кауфланд