Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за риба с ризото, сушени плодове и ядки.
Представяме лесна кулинарна рецепта за рибно ястие с ризото, сушени плодове и ядки, която се приготвя за около половин час.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г рибно филе от треска
100 г ориз
1 глава лук
50 г ядки по избор (лешници, бадеми, орехи, кашу, кедрови ядки и др.)
50 г сушени плодове по избор (сини сливи, кайсии, стафиди и др.)
50 г зехтин
2 стръка див лук
20 мл бяло вино
3-4 листа прясна мента и пера див лук за украса
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и заедно с ядките и сушените плодове се сотира в маслото. Добавят се оризът и накълцаният див лук.
Сместа се гаси с виното и се задушава. Ако е необходимо, се сипва и малко вода.
Рибното филе се овкусява със сол и пипер и се пече в тиган с незалепващо покритие с малко или без мазнина (по избор).
Ястието се сервира, украсено с листата мента, поръсено с наситнен див лук.
Източник и снимка: Кауфланд