
Кулинарна рецепта за салата от моркови и ябълка с млечно-меден дресинг.
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна лучена салата от моркови, ябълка, целина и магданоз с млечно-меден дресинг и лимонов сок. Изпълнението на рецептата е за малко по-напреднали, но приготвянето й отнема до половин час.
Необходими продукти за 3 порции:
500 г моркови
1 голяма ябълка
10 стръка магданоз
1 стрък целина
сол на вкус
за дресинга:
100 г кисело мляко
1 ч. л. прясно изстискан лимонов сок
1 с. л. мед
Начин на приготвяне:
Ябълката, магданозък и целината се измиват обилно.
Ябълката се почиства от семките и се настъргва с кората на едро ренде.
Морковите се почистват, настъргват се на едро ренде и се изсипват в купата с ябълките. Салатата се овкусява със сол и се поръсва с наситнените целина и магданоз.
Киселото мляко се разбива с лимоновия сок и меда.
Салатата се залива с готовия дресинг, разбърква се и се сервира.
Източник и снимка: Кауфланд