
Кулинарна рецепта за салата от печени чушки, карфиол и гъби.
Представяме кулинарна рецепта за здравословна салата салата от печени чушки, карфиол и гъби с кашкавал, лук и магданоз. Изпълнението на рецептата е изключително лесно и приготвянето й отнема около десетина минути без времето за печенето на чушките.
Необходими продукти за 4 порции:
8 печени белени червени чушки
1 малка глава карфиол
200 г печурки
100 г кашкавал
1 голяма глава червен лук
3-4 стръка магданоз
1 ч. ч. кисело мляко
20 мл лимонов сок
1 с. л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първо пресните чушки се измиват обилно и се пекат, след което се обелват.
Чушките се режат на лентички. Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира в подсолена вода за 2-3 минути.
Киселото мляко се разбърква добре с лимоновия сок.
Печурките и лукът се нарязват на резенчета, задушават се за около 5-6 минути в зехтина, заедно с бланширания карфиол и се смесват с чушките.
Салатата се разбърква, поръсва с настъргания или нарязан на кубчета кашкавал и с наситнения магданоз и се поднася с млечния сос.
Източник и снимка: Кауфланд