Кулинарна рецепта за млечна салата с тиквички, пармезан и чери домати.
Представяме кулинарна рецепта за здравословна салата с тиквички, пармезан, чери домати, маслини, лешници и босилек. Макар да се приготвя за около 15 минути, тази салата е за по-напреднали кулинари.
Необходими продукти за 2 порции:
4 тиквички
100 г чери домати
60 г маслини
50 г лешници
3 стръка босилек
1 скилидка чесън
2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. орехово олио
4 с.л. зехтин
80 г пармезан
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват и се нарязват под ъгъл – на резени с дебелина от около 1 см.
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се слага при тиквичките, заедно с 3 с. л. зехтин и още малко сол. Разбърква се добре.
Тиквичките за запичат от двете страни на грил тиган, на висока температура. Важното е да останат хрупкави в средата.
Слагат се в купа и към тях се прибавят разполовените чери домати, почистените от костилките маслини и натрошените лешници. Овкусява се с останалия зехтин, ореховото олио, балсамовия оцет и малко сол.
Салатата се разпределя в чинии и се поръсва с наситнения босилек и настъргания пармезан.
Източник и снимка: Кауфланд