Здравословна кулинарна рецепта за плодова салата с авокадо и ананас.
Представяме здравословна кулинарна рецепта за плодова салата с авокадо и ананас и фъстъчен дресинг от лимонов сок, мед и зехтин, която се приготвя лесно за около 20-30 минути.
Необходими продукти за 4 порции:
2 бр. зряло авокадо (по около 200 грама всяко)
1 ананас
100 г рукола
1 връзка зелен лук
1 червено люто чушле
60 г фъстъци
1-2 с. л. прясно изцеден сок от лимон
3-4 ч. л. мед
4 с. л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Ананасът се обелва и месестата част се нарязва на тънки шайби.
Зеленият лук, чушката и руколата се измиват обилно.
Зеленият лук и чушлето се почистват и нарязват на ситно.
Фъстъците се натрошават.
Лютото чушле, зеленият лук, лимоновият сок, медът и зехтина се поставят в подходящ съд и разбъркват. Подправя се със солта
Руколата се накъсва.
Двата плода авокадо се разполовяват, махат се костилките им, обелват се и месестата част се нарязва на резени.
Подреждат се с руколата и ананаса в чинии и се заливат отгоре с дресинга.
Източник и снимка: Лидъл