Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за салата с маринована херинга, ябълки и хрян.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна салата с маринована херинга, ябълки, сирене и дресинг с хрян и мляко, която се приготвя за около 25 минути, без времето, в което ястието се оставя да почине и да се смесят ароматите.
Необходими продукти за 4 порции:
300 г мариновано филе от херинга
2 ябълки, малки, кисели (около 130-150 г всяка)
75 г сирене, нискомаслено
75 г кисело мляко, нискомаслено
2 с.л. прясно мляко, нискомаслено
2 ч.л. хрян, консервиран
2 стръка зелен лук
200 г див копър
1 връзка див лук
сол
черен пипер
захар
Начин на приготвяне:
Измийте обибво зеления лук и копъра. Почистете зеления лук и го нарежете на фини колелца. Почистете дивия копър, оставете на страна листата. Отстранете твърдата сърцевина на луковицата и настържете на фини шайби.
Ако е необходимо, измийте филетата от херинга във вода, за да не са прекалено солени и ги оставете добре да се отцедят. Нарежете ги на парчета с големината на една хапка.
Смесете и разбъркайте сиренето, киселото мляко, хряна и прясното мляко и подправете със солта, черния пипер и захарта, така че да се получи пикантен вкус.
Измий обилно ябълките, разделете ги на четири, отстранете семките и нарежете или рендосайте четвъртинките напряко на фини шайбички. Смесете с подготвените съставки и оставете покрито най-малко за 2 часа в хладилника да почине и да се смесят ароматите.
Нарежете дивия лук на колелца и накълцайте листата на дивия копър. Поръсете с тях салатата, като преди това още веднъж я овкусете.
Източник и снимка: Лидъл