Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за салата с печени чушки, карфиол и гъби.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна салата с печени чушки, карфиол и гъби с дресинг от кисело мляко, лимонов сос, която се приготвя за по-малко от 15 минути.
Необходими продукти за 4 порции:
8 чушки, червени
1 малка глава карфиол
200 г печурки
1 голяма глава червен лук
1 ч. ч. кисело мляко
20 мл лимонов сок
1 с. л. зехтин
100 г кашкавал
3-4 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Чушките и карфиолът се измиват обилно и се изчеждат от водата. Чушките се печат за по минута средно всяка, след което се обелват. След това чушките се режат на лентички, като се отстраняват семките.
Карфиолът се накъсва на малки розички и се бланшира в подсолена вода за 2-3 минути.
Киселото мляко се разбърква добре с лимоновия сок.
Печурките и лукът се нарязват на резенчета, задушават се за около 5-6 минути в зехтина, заедно с бланширания карфиол и се смесват с чушките.
Салатата се разбърква, поръсва с настъргания или нарязан на кубчета кашкавал и с наситнения магданоз и се поднася с млечния сос.
Източник и снимка: Кауфланд