Здравословна салата с печено червено цвекло, орехи и чесън


салата с цвекло и орехи

Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за салата с печено червено цвекло, орехи и чесън.

Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна салата с печено червено цвекло, орехи и чесън, която се приготвя за малко над час.

Необходими продукти за 4 порции:

3 малки глави червено цвекло (500 г)
5 стръка керевиз
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г орехи
50 мл зехтин
20 мл тъмен балсамов оцет
зехтин за намазване на цвеклото
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Цвеклото и керевизът се измиват обилно. Червеното цвекло се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече в загрята на 200°С фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.

Керевизът се наситнява, лукът се нарязва на ивички, орехите се натрошават, чесънът се стрива на паста с малко сол.

В подходяща купа се смесват лодките цвекло, керевизът, орехите, чесънът и лукът. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет.Всичко се разбърква добре и се поднася.

Източник и снимка: Кауфланд