Здравословна салата с херинга и нар


Кулинарна рецепта за салата с херинга и нар.

Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна салата с маринована херинга, нар и куп полезни подправки. Изпълнението на рецептата е изключително лесо и приготвянето й отнема до половин час.

Необходими продукти за 2 порции:

4 филета маринована херинга
1 нар
2 глави червен лук
1 с. л. див лук
1 малка краставица
1 с. л. нарязан керевиз
1 лимон
2 с. л. зехтин
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Краставицата, лимонът и пресният керевиз се измиват обилно. Нарът се почиства като се отделят семките.

Краставицата и лукът се обелват, след което краставицата се нарязва на ситни кубчета, а лукът – на тънки шайби.

Кубчетата краставица се осоляват и се мариноват с червения, дивия лук и керевиза.

Филетата маринована херинга се отцеждат добре и се нарязват на парчета с размер, удобен за консумация.

Лимонът се изстисква и кората му се настъргва.

Кубчетата краставица се отцеждат от излишния сок и се смесват със семената на нара.

Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок, настъргана лимонова кора и черен пипер и се сервира с филетата херинга.

Източник и снимка: Кауфланд