
Кулинарна рецепта за салата с херинга и нар.
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна салата с маринована херинга, нар и куп полезни подправки. Изпълнението на рецептата е изключително лесо и приготвянето й отнема до половин час.
Необходими продукти за 2 порции:
4 филета маринована херинга
1 нар
2 глави червен лук
1 с. л. див лук
1 малка краставица
1 с. л. нарязан керевиз
1 лимон
2 с. л. зехтин
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Краставицата, лимонът и пресният керевиз се измиват обилно. Нарът се почиства като се отделят семките.
Краставицата и лукът се обелват, след което краставицата се нарязва на ситни кубчета, а лукът – на тънки шайби.
Кубчетата краставица се осоляват и се мариноват с червения, дивия лук и керевиза.
Филетата маринована херинга се отцеждат добре и се нарязват на парчета с размер, удобен за консумация.
Лимонът се изстисква и кората му се настъргва.
Кубчетата краставица се отцеждат от излишния сок и се смесват със семената на нара.
Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок, настъргана лимонова кора и черен пипер и се сервира с филетата херинга.
Източник и снимка: Кауфланд