Вкусна и здравословна кулинарна рецепта за пилешка салата по Средиземноморски.
Представяме лесна кулинарна рецепта за здравословна пилешка салата по Средиземноморски с варени картофи и чери домати и дресинг с аншоа, карепси, чесън, горчица, кисело мляко и майонеза, която се приготвя за около половин час.
Необходими продукти за 4 порции:
250 г пилешки гърди
7-8 сварени картофа
200 г чери домати (2 домата)
3-4 стръка магданоз
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
за салатения сос:
3 филета аншоа
1 с. л. каперси
2 с. л. майонеза
2 с. л. горчица
4-5 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
1 ч. л. оцет
2 щипки сол
1 щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се маринова с лимоновия сок и солта. Оставя се за 15 минути, запържва се в сгорещения зехтин за около 3-4 минути от всяка страна и се оставя да се охлади. Картофите се обелват и нарязват на кубчета.
Сосът се приготвя, като чесънът, каперсите и аншоата се нарязват наситно и в подходящ съд се смесват с майонезата, горчицата, киселото мляко, оцета, солта, черния пипер и всичко това хубаво се разбъркват.
В купа се слагат пилето, картофите, доматите и дресингът.
Поръсва се с нарязания наситно магданоз, разбърква се и се оставя да отлежи няколко часа в хладилника.
Източник и снимка: Кауфланд