
Кулинарна рецепта за супа от печена тиква.
Представяме кулинарна рецепта за вкусна и здравословна супа от печена тиква с млечни продукти. Изпълнението на рецептата е изключително лесно, но приготвянето й отнема около час.
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг тиква
400 мл вода
400 мл кокосово мляко
100 г цедено кисело мляко
100 г саламурено козе сирене
¼ стрък розмарин
20 г корен джинджифил
2 с. л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се със зехтин и се пече в загрята на 200° Целзий фурна, докато започне да се карамелизира – около 40 минути.
Изпечената тиква и розмаринът се слагат в блендер и се смилат.
Налива се кокосовото мляко и отново се смила.
Сместа се сипва в касерола и се добавят настърганият джинджифил, водата и оцетът. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя на огъня да кипне.
Сиренето се пюрира с киселото мляко.
Супата се разпределя в купи и се гарнира с млечната смес.
Източник и снимка: Кауфланд