Кулинарна рецепта за здравословна сьомга с люта картофена салата.
Представяме лесна здравословна кулинарна рецепта за вкусно основно ястие варена сьомга с люта картофена салата, която се приготвя за около час без времето, в което се оставя да почине и да се смесят ароматите, както и без времето за размразяване.
Необходими продукти за 4 порции:
600 г малки пресни картофи
500 г замразено филе от сьомга
500 г зелен фасул
1 глава червен лук
150 г кресон
3 ч. л. настърган хрян
150 мл бяло вино
4 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Почисти добре картофите с четка под течаща вода. Свари ги във вряща подсолена вода за около 20 минути до омекване.
Почисти зеления фасул и го свари отделно във вряща подсолена вода за около 15 минути до омекване.
Обели лука, половината нарежи на ивици, а остатъка – на малки кубчета. Разбъркай хряна, маслиновото масло и оцета, подправи със солта и черния пипер. Добави кубчетата лук и объркай.
Излей водата от картофите и зеления фасул, залей ги със студена вода и ги остави добре да се отцедят.
Разрежи на две по-големите картофи. Смеси ги със зеления фасул и дресинга и остави най-малко 2 часа да починат.
Междувременно размрази сьомгата.
Сипи виното и 150 мл вода в широка тенджера, добави ивиците лук, овкуси със сол и черен пипер и кипни.
Измий сьомгата, подсуши я и я пусни в течността. Намали силата на котлона и остави рибата да се задушава за около 4-5 минути без да я вариш.
В това време почисти и накъсай кресона. Овкуси салатата, разбъркай с кресона и гарнирай с отцедената сьомга.
Източник и снимка: Лидъл