Здравословни люти свински пържоли


Кулинарна рецепта за люти свински пържоли.

Представяме кулинарна рецепта за вкусни и здравословни люти свински пържоли.

Изпълнението на рецептата е изключително лесно, но приготвянето й отнема почти час с времето за мариноване.

Честата употреба на червено месо не се препоръчва, но когато приготвяме ястие от свинско, е добре да готвим за максимален здравен ефект. А съществува и диета за отслабване със свински пържоли.

Лютите чушки и люти подправки помагат за здраво сърце и срещу високо кръвно. Освен това лютото стимулира метаболизма и помага за отслабванеЧесънът също понижава кръвното налягане, намалява лошия холестерол и помага за превенция от рак и при диабет. А зехтинът е най-полезната растителна мазнина за пържене, а готвенето със зехтин помага срещу хипертония.

Необходими продукти за 4 порции:

4 свинско месо за пържоли
6 люти чушки
8 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с. л. риган
1 ч .л. черен пипер
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Пържолите се почистват от жилите и ципите.

Лютите чушки и чесънът се пасират със солта, черния пипер и сушения риган.

Пържолите се намазват със сместа и се оставят за около час, за да поемат ароматите.

Зехтинът се загрява в тиган и пържолите, които не се чистят от подправките, се запичат по около три минути от всяка страна.

Източник и снимка: Кауфланд