
Кулинарна рецепта за люти свински пържоли.
Представяме кулинарна рецепта за вкусни и здравословни люти свински пържоли.
Изпълнението на рецептата е изключително лесно, но приготвянето й отнема почти час с времето за мариноване.
Честата употреба на червено месо не се препоръчва, но когато приготвяме ястие от свинско, е добре да готвим за максимален здравен ефект. А съществува и диета за отслабване със свински пържоли.
Лютите чушки и люти подправки помагат за здраво сърце и срещу високо кръвно. Освен това лютото стимулира метаболизма и помага за отслабване. Чесънът също понижава кръвното налягане, намалява лошия холестерол и помага за превенция от рак и при диабет. А зехтинът е най-полезната растителна мазнина за пържене, а готвенето със зехтин помага срещу хипертония.
Необходими продукти за 4 порции:
4 свинско месо за пържоли
6 люти чушки
8 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с. л. риган
1 ч .л. черен пипер
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Пържолите се почистват от жилите и ципите.
Лютите чушки и чесънът се пасират със солта, черния пипер и сушения риган.
Пържолите се намазват със сместа и се оставят за около час, за да поемат ароматите.
Зехтинът се загрява в тиган и пържолите, които не се чистят от подправките, се запичат по около три минути от всяка страна.
Източник и снимка: Кауфланд