Здравословни мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци

Кулинарна рецепта за мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци.

Представяме кулинарна рецепта за вкусни и здравословни мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци. Изпълнението на рецептата е изключително лесно, но приготвянето й отнема повече от час.

Необходими продукти:

за 10 шишчета от свинско месо:
4 вратни пържоли (без кост)
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 глава лук

за 10 пилешки шишчета:
500 г пилешки гърди
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава червен лук
10 пресни дребни печурки

за маринатата (за 500 г месо):
8 с. л. зехтин
100 мл бяло вино
4 с. л. соев сос
½ ч. л. кимион
½ ч. л. червен пипер
1 скилидка счукан чесън
2 с. л. настърган лук
7-8 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбиват с тел, до хомогенизиране.

Пилешкото и свинското месо се реже на кубчета, които се слагат в маринатата и се оставят да престоят така 30 минути, а най-добре – 12–24 часа.

Зеленчуците се режат на парчета с размери, по-малки от кубчетата месо, защото иначе изгарят, а месото остава недоизпечено. Между кубчетата мариновано месо се нанизват зеленчуци.

Шишчетата се пекат около 15 минути от всички страни, като по време на печене се мажат с марината.

Източник и снимка: Кауфланд